Aktivitetskalender for Sorø Bevaringsforening 2018

Mandag den 26. november 2018 kl. 16.00 på Sorø gl. rådhus ved Torvet:
Bygningspræmiering for 2018.

Mandag den 15. oktober kl. 14-15.30: Byvandring i Sorø by.
Gratis for medlemmer. Ikke-medlemmer betaler 50 kr. Unge under 18: gratis adgang. Tilmelding ej nødvendig. Mødested: Statuen på torvet.

Onsdag den 17. oktober kl. 14-16: Besøg på Gyldenholm,
Tilmelding nødvendig, da vi max må være 50 deltagere, og den rettes til: Helge Torm senest en uge før på helge.torm@mail.tele.dk eller til nød på tlf. 29931891. Pris for medlemmer: 100 kr., ikkemedlemmer:150 kr. Betaling kontant til formanden ved fremmødet.

Torsdag d. 18. oktober inviterer Bevaringsforeningen i Korsør på en kør-selv tur til
Blåbæk Møller og herregården Rosendal. Bevaringsforeningen i Sorø er også velkommen.
Se nærmere her.

Lørdag den 27. oktober kl. 14 - ca. 16: Besøg på Herlufsholm Skole.
Kørsel i egen bil. Samkørsel kan etableres via formanden. Mødested: Skolebygningen. Rundvisning i de historiske skolebygninger med bl.a. festsal og i den naturhistoriske samling i Herholdts Museumsbygning ved kostelev Oliver Herbo. Kirken er desværre p.t. ikke tilgængelig grundet restaurering.
Se og hør om et meget historisk uddannelsesmiljø i en ung elevs optik. Kaffe i kantinen.
Tilmelding til formanden senest en uge før. Pris for medlemmer: 50 kr. For ikke-medlemmer: 100 kr.

September

Torsdag den 20. september kl. 16: Besøg på Rørstensgården, Frederiksberg. Se nærmere i nyhedsbrev nr. 4 og Lokalplan 60

Søndag den 30. september kl. 14-15: Vandring i Sorø Akademihave.
Guide bliver en medarbejder ved Stiftelsen Sorø Akademi.
Mødested: lige indenfor Klosterporten. Afgift: 50 kr. for medlemmer og 80 kr. for ikke-medlemmer.
Tilmelding ikke nødvendig.

Tirsdag d. 3. april

Bygmester Mads Okking, formand for Foreningen for Bevaringshåndværkere fortæller om "Håndværk og bevaring". Sted: Værkerne. Entré kr. 50.-

Efter kaffepause generalforsamling i Sorø Bevaringsforening

Marts

Fejring af Bygningsfredningslovens 100 års dag mandag den 12. marts kl. 19.30
Offentligt møde på Sorø gl. Rådhus ved Torvet med powerpoint-foredrag v. Helge Torm om fredninger i Sorø kommune gennem 100 år. Efter pause debat. Tilmelding ikke nødvendig. Fri adgang. Forfriskninger tilbydes.

invitation til et besøg i den fredede hovedbygning til Gyldenholm

Lørdag den 24. februar kl. 14.00 - ca. 16.30.

Modtagelse på Gyldenholm, Gyldenholmvej 8, 4200 Slagelse
ved godsejer Jacob de Neergaard med efterfølgende rundvisning og kaffebord.

Pris pr. person: 100 kr. Betales på stedet.
Tilmelding til formanden helge.torm@mail.tele.dk eller tlf. 2993 1891 senest den 14. februar.