Aktivitetskalender for Sorø Bevaringsforening 2017

Arkitekturens Dag - Byvandring søndag den 1. oktober kl. 14-16

Mandag den 16. oktober 2017 kl. 14 - ca. 15.30
Byvandring i Sorø by i Chr. d. IV’s fodspor
Mødested: Statuen på Torvet.
Pris: Gratis for medlemmer og børn u/18 år. Andre: 50 kr.
Guide: formanden.
Tilmelding: Ej nødvendig.
Bemærk: Det er et tilbud i anledning af efterårsferien, og turen afvikles med henblik på, at børn og unge også kan få noget ud af det.

Lørdag den 4. november 2017 kl. 14 - ca. 16.30.
Besøg på herregården Gyldenholm, Gyldenholmvej 8 (ca. 15 km syd-sydvest fra Sorø).
Mødested: Godsets hovedbygning. (For eventuel kørselslejlighed kontakt formanden).
Arrangementet omfatter dels rundvisning i hovedbygningen v/ejeren Jacob de Neergaard, dels kaffe m. kage (med gods i). Pris: 100 kr. NB! Tilmelding til formanden senest en uge før.
Info: Hovedbygningen er opført i historicistisk stil i 1863-64 efter tegninger af arkitekten Johan Daniel Herholdt. Bygningens indre er rigt dekoreret af ingen ringere end Georg Hilker, som få år tidligere havde vist sine fabelagtige evner i Sorø Akademis hovedbygning. Bygningsfredet i 1978.